Síria país de pedres


Realment l’Ignasi tenia raó quant va dir que a Síria sols hi havia pedres, pedres modelades per l’home ara fa més de 2 mil anys. I és aquesta la raó per la qual Síria també és interessant, doncs les principals ciutats del país han estat habitades durant molts segles i la principal font d’ingressos ha esta el comerç. Des de l’època romana fins ara multitud de comerciant han ocupat els carrers estrets de les ciutats, creant un laberíntic i caòtic mercat de paradetes de tot tipus (roba, espècies, sabons, menjar) on és fàcil engatusar a la gent.
Alepo, coneguda internacionalment pels seus sabons, és una d’aquestes ciutats comercials, no obstant va camí de convertir-se en una atracció turística, de mica en mica les joies i les sedes fabricades ves a saber on, es van fent pas entre mig de les paradetes de sabons i espècies.

Les restes d’antigues ciutats, ara anomenades mortes, s’estenen arreu de la geografia siriana. Antigues esglésies, cases fortificades, tombes funeràries i petits coberts es mantenen en peu d’ençà del segle IV DC. Ara envoltades de plantacions d’oliveres que utilitzen per fer els olis i els sabons del país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada