Quina set!

Set, déu egipci que representava el desert, i Ra, déu del sol, ens han acompanyat al llarg de la travessa entre la Mediterrània i la frontera amb Algèria. Sort n’hem tingut però, dels oasis plens de palmeres datileres que ens han servit de refugi durant les hores de més calor.

Les salines del Chott Al Jerid han captivat l’objectiu de la nostra càmera de fotos, les infinites vistes al gran llac de sal eren realment magnífiques, poca gent s’aventura a endinsar-se en aquests terrenys pantanosos i totalment erms.
També hem après com la vida és possible en zones tan àrides del planeta i com la adaptació de les espècies al medi és essencial per la supervivència d’aquestes. Els camells son capaços de viure un mes sense beure ni un sol glop d’aigua, les tribus de berebers, antics habitants d’aquestes terres, han construït autèntics nius de formigues excavats sota terra per tal de conservar la temperatura de les estances i a nosaltres sols en quedava encomanar-nos a les nostres cames perquè no ens defallissin al mig del no res.

En aquesta inhòspita regió la gent s’ha agrupat, igual que les granotes, al voltant de les surgències naturals d’aigua, encerclats de frondosos boscos de palmeres, magraners, figueres i cítrics.

3 comentaris:

  1. Hola macos!!! Quines fotos! Tinc en Jheisson al·lucinat!! Ja ens va informar l'Eva que esteu com sempre (que no se si això és bo!!jejej!!)
    Ah!! si no sabeu cap on anar us espero el dia 25 de Juliol a Zurich, i així feu un trosset de bici amb mi!! jeje!!! UN PETONAS i a veure si podem parlar aviat.

    ResponElimina
  2. Quina passadaaaaaaa de fotos!!!!!, aixo es preciós.
    Sort en teniu de les fotos, ja que passats uns anys crec que serà difícil que el disc dur del vostre caparró pugui guardar tota aquesta meravella que contínuament aneu disfrutant.
    Uf!!!, la feinada que os espera, ordenar tot aquest material......
    Ara que, de voluntaris no en faltaran pas.....
    Pedals endavant...!!!!!!!.
    francesc

    ResponElimina
  3. Ei parella!!!

    No podiem ser menys..... QUINES FOTOS!!! Impressionants de veritat, vosaltres si que en sabeu.

    Una abraçada castellarenca!

    J & H

    ResponElimina