Tunísia, entre Africa i Europa

La llarga ocupació francesa i la laïcitat dels governs precedents han occidentalitzat el país sense abandonar però, la seva identitat islàmica. D’aquesta manera ha mantingut bones relacions amb els països veïns, tant àrabs com europeus. Al posar les rodes a Tunis hem vist de seguida que aquest país no s’assemblava en gaire a la resta de països àrabs que hem estat, carreteres en bon estat, carrers nets, ciutats lluminoses, botigues engalanades, jardins impecables i un munt de sensacions que ens han fet pensar que ja érem prop de casa. Però encara hi resten coses que per molts anys de presència europea que hi hagi hagut no faran desaparèixer, la vida al carrer, les mesquites i per tant la crida a la pregària, el menjar arreu, el tè a tota hora i els nens, formen part de l’escenari del nord de l’Africa. Aquestes costums s’han vist alterades pel tarannà francès, les botigues tanquen a les sis, els restaurants a les vuit i més tard ja no volta ningú pel carrer. També crec, per l’experiència viscuda fins al moment que també se’ls hi ha encomanat el caràcter europeu, han perdut la rialla, tant característica d’aquests països.


La costa de Tunísia és força variada, platges amb sorra de color perla, llacunes plenes de flamencs, cingleres rocoses i multitud d’hotels d’aquells del braçalet. Això si, plana com el palmell de la mà i poblada bàsicament d’oliveres. Els pobles i ciutats conserven encara el barri antic o medina, es tracta d’una part emmurallada on els carrers són molt estrets i hi abunden les petites botigues d’artesans.


3 comentaris:

  1. Caram!!!, mira per on, estic pensant en anar una setmana al octubre a Tunísia, es un tur amb btt de 350 km organitzat per els mateixos que anarem al Atles Marroquí.
    Si fins ara os estic seguint les vostres aventures, amb el cas de Tunísia encara si cap estaré mes atent.
    Ja os esteu apropant, ......poc a poc, no correu pas massa, ja que com esteu ara difícilment aquí o trobareu.
    Ànims !!!, .....i seguiu delita'n-nos amb els vostres relats.
    Una abraçada.
    francesc

    ResponElimina
  2. Buff! m´he perdut en el blog, però pel que veig no tant com vosaltres!! increible tot, impresionant les fotos, babejo! Així que... rodeu el món.... i disfruteu!!un petò i una abraçada del Cardedeuenc a Calldetenes! (i de la Milo)

    ResponElimina
  3. Hola Cesc i Anna!!

    Sí, quines fotos més precioses! M'encanta la del desert de sorra fina i muntanyes rocoses de fons, de l'altre entrada al blog; és preciosa.
    Cada cop més aprop, eh?! Em sembla que us haureu d'afanyar a tornar, perquè si us enganxa l'agost al Marroc, quina calor que passareu!!
    Però, bé, encara us queden uns quants mesos. Disfruteu-los molt!!

    Una fortíssima abraçada

    Cristina, la cosina

    ResponElimina